Petr Kropáč - ELEKTRO

Petr Kropáč

Bojovníků za svobodu 11
78501 Šternberk
Pracovní doba: PO - PÁ - 7,00 - 16,00
775 580 220
kropac@kropacelektro.cz

POZOR! VĚTŠINA KOMERČNĚ PRODÁVANÝCH POŽÁRNÍCH HLÁSIČŮ PRO RODINNNÉ DOMY NESPLŇUJE VYHLÁŠKOU POŽADOVANÉ NORMY ČSN EN 14604.

27.01.2009 16:32

 

Požární hlásiče (hlásiče kouře) obsahují v „krabičce“ o průměru cca 12 cm kromě samotného detektoru požáru i optickou a hlavně akustickou signalizaci, která vás v případě požáru spolehlivě probudí popřípadě upozorní sousedy, že u vás něco není v pořádku.

Hlásiče požáru nejsou ochranou před: hořlavými, výbušnými ani toxickými plyny!

Povinné vybavení kouřovými detektory a hasicími přístroji se také týká objektů, které projdou po 1. červenci rozsáhlejší stavební úpravou. Stejná povinnost začne platit i pro ubytovny a stavby sociální péče, kterým vyhláška výslovně nepředepisuje zajištění elektrickou požární signalizací. Požární hlásiče se budou muset rovněž instalovat do ubytovacích zařízení na staveništích.
    Detektor by měl být podle vyhlášky v každém bytě umístěn u východu do únikové cesty, v mezonetových bytech a v bytech větších než 150 metrů čtverečních musí být ještě další hlásič v jiné vhodné části bytu. Stejné pravidlo platí i pro rodinné domy s tím, že pokud je v domě více bytů, další hlásič umístí majitel v nejvyšším místě společné chodby.
    V ubytovnách se musí podle vyhlášky detektory instalovat ve všech pokojích, společenských prostorech a v částech vedoucích k  východu z budovy.
více na stavba.tzb-info.cz/t.py?t=2&i=5011&h=273