Petr Kropáč - ELEKTRO

Petr Kropáč

Bojovníků za svobodu 11
78501 Šternberk
Pracovní doba: PO - PÁ - 7,00 - 16,00
775 580 220
kropac@kropacelektro.cz

Základní hledání závady

24.06.2009 04:02

 

Než zvednete telefon a přivoláte pomoc elektrikáře, prověřte několik skutečností. Ušetříte peníze! A možná nikoho volat nebudete.

Základní hledání závady

U správně provedené instalace a při používání bezpečných spotřebičů se vypínání obvodů často neděje. Ale pokud vaše instalace pamatuje nedávný socialismus, vězte, že se mohou dít různé věci. Není to o tom, že by tehdy nebyla udělána kvalitně, ale zub času vykoná na izolaci a spojích své. Pokud nemáte osobního rodinného elektrikáře, který prováděl pravidelnou údržbu, pak lze očekávat spoustu překvapení a některá mohou být docela drahá..

 

Co se stává nejčastěji a co s tím?

 

 

  • Přestane fungovat jeden spotřebič - zkusit připojit nějaký jiný fungující spotřebič - třeba obyčejnou lampičku.
  • Vypadně jištíč - okruh byl přetížený - současné zapnutí trouby, fritézy, rychlovarné konvice, žehličky, pračky, myčky a pod.
  • Vypadne proudový chránič - problém v nějakém spotřebiči - vytáhnout ze zásuvek všechny přístroje a postupně připojovat.
  • Byt je bez napětí a nevypadlo nic -  

Pokud opravdu nesvítí celá ulice, můžete jít bezstarosti spát. Vy s tím nic neuděláte.

 Svou možnou stížností nic neurychlíte. Samozřejmě můžete volat na energetiku, ta ovšem má informace rychleji a tak buďte v klidu, že by si dodavatel energie nevšiml, že ten na kom dobře vydělává, nemohl utrácet.

Tuto radu se naučte zpaměti.
Až úplně zhasnete, těžko ji budete na internetu hledat ...